~~cik asue's belog..welcome..welcome..thanks 4 visit..bile dh msuk tu tgl2 la footstep yer..then i'll follow u back..wink2~~

Saturday, November 5, 2011

esok raya aidiladha..yupeee..~

assalamualaikum..

entry raya...esk nk raya..raya korban..yuhuuu...

k baiii~..        


^^,

Thursday, November 3, 2011

debaran result..

berdebarnye jntung ni..sabau2..bnda dh lpas..jap je lg..so kne trima phit mnis nye..jgn sedih2 okeh..chill~~ :) 

Friday, June 17, 2011

JATUH HATI LA BEBB!!! ape cer ni..hadoiii...

Baca tajuk  pn da tw kan..JATUH  HATI? Wahh..best tu..heee..yup..mmg tgh jatuh hati skrg..dengan sape?? Haa y tu no komen..^_^.. yg  pasti  ‘dia’ wujud walaupun dalam ‘gelap’..kononnya kekasih gelap la kan..ewah2..memandai je kan kita ni.. bila happened? Haa…adalah..secret.. ‘dia’ sgt cute..comel lote(bhsa qlate)..hehe..mmg cumillll sungguh2 ah..xtipu pon tw..nk kenal ‘dia’ x??  hee xyah la yer..nnt I jeles tw.. ‘dia’  tu walaupun bkan I y punya tp I xnk kngsi2 dgn u all tw..sbb?? nnt u all pon jatuh hati ngn ‘dia’ gak.. melepas la i.. yuhuuu~~.. nk thu ke sape ‘dia’ tu?? Tggu yer..nnt sampai masanya I bgtw kat u all..tp u all kena jnji tw jgn curi ‘dia’ dr I tw… I da xsanggup kehilangan ‘dia’… hahaha.. n nanti bila I da btol2  yakin ‘dia’ pilihan I, I gtw yer..sabar tw.. J..
::PERINGATAN ::
JANGAN CURI DIA DARI I K!! J

Tuesday, June 7, 2011

JUST MY FEELING

Perasaan yg xpenah ku rasa sblm ni..berdebar + malu + takut + bimbang + keliru +kecewa = sangat xtentu arah…  dia dh bt ak rasa serba salah..serba xkena..rasa cam nk lari pn ade..xnk ambik tw  pon ada.. sedih pon ade..yang sepatot ak kena bt ape ek?? Sape2 blh tlg x?? tlg bg semangat pon da cukup BERMAKNA bg aku.. nk kongsi dgn someone pon xtw sape org y malang tu…BINGUNG laaa.. benda ni dh bt fikiran aku xleh pkir benda lain lg.. sangat2 menggangu fikiran.. tlg laa ak xnk fkir ag bnda ni tp bnda ni ttp hdir dlm otak fikiran aku.. dan tiba2 terfikir  ptot kah ak bt ape y aku dh gtw sorang kakak ni.. wajar x?? tp adil ke kat org tu?? Kesian jgk kat die..die xsalah pape pon.. die xtw ape2 pon tp die nk jd mangsa ak?? Ehh jgn… tlg la BERSIMPATI kat si dia.. even die blh thu sdri bnda ni tp xsanggup la nk buat..btol2 xsanggup.. xde kekuatan la kak  ***..  =.=  harap sume ni akan berubah satu hari nanti..harap apa y aku inginkan akan termakbul satu hari nanti.. dan harap ****** dia akan terima dengan ikhlas semua ni..(kalau benda ni terjadi)..

Then suddently  I got an advice from my sis..
“be urself ana..don’t be the other one.. n be honest..don’t be afraid to other..u r strong..u must tell the truth to ***.. I know u can do it.. n I know ** can accept it.. ok?? J
By gotten that “words”, I feel  so good..really2 good..i never expect my sis’ll told like that..it’s like she give me a new “life”.. tq so much sis..even u r not my real sis but I really2 appreciate it  J..

Saturday, June 4, 2011

tolong baca entry ni...

Today ak ase nk mkan org jer…bukan nk mkan tp nk telan hidup2..bcoz y?? bcoz ptg td ak terbca 1 status kt fb sorang hamba Allah ni…bkn main jer ayat die..w/pun ayt die tu xtuju  kat ak but ak dpt ase kt sape y die tujukan tu..he mention to my fren!!!   I repeat again..HE MENTION TO MY FREN!!! MY FREN!!!!even he’s doesn’t mention my friend’s name but I noe dat..  I’m really2 mad with him…kot ye pn nk bt status jgn la tuju sgt..bodoh la punyer org…nk kata xblajar, dah blajar tggi2..ape guna masuk u kalau otak tu XDAPAT FIKIR DENGAN WARAS!! Pikir la weh wahai orang yg BIJAK..tlg guna anugerah yang Tuhan dah bg tu..guna elok2..jgn bazirkan sumer tu.. ak mmg benci manusia yang macam ni..die ingat die tu hebat sangat kah..?? hah?? Tlg la..plezzz…ak dpt rasa ape y kwn ak tu rasa lau die tw sume ni..n ak harap kwn ak tu xtw bnda ni..harap sgt2…tlg yer..tlg remove status y kau dh bt tu..ak syg kwn ak..ak xnk tgok die sedih lg..menangis lagi..kesian tw kat die..die sanggup bt ape sje..smpaikan terpaksa mnggung kesdihan y terlampau… kalau ak kat tempat die ak rasa ak xkan jd sekuat dia… she’s really gud person..gud fren.. gud daughter.. gud student.. but u?? yes u’re also gud..but  by doing all of this,u think dat u’re gud person??  U make her like dat..like a person that do not have a FEELING!!.. if u’re at her place, do u can accept dis things easily???? I dun think dat u can..i noe u also a weak person.. so please,dun make something  that u’ll get it back… ok?? I hope u’ll read this entry  n think carefully.. I love u all..so dun make me hate u ok??? J

Wednesday, June 1, 2011

"GIGIH"

Welcome again n again…^_^..entry dis time ak xnk cter pnjg tp ade gak cter..hee alaa bese laa..hobi kn..mlm td kami(ak,syuhada,masmiera,mira sobri,naza,syida n mimi) p lib tw..wahh rajin kan kami neh..bru 2rd day kuliah tp dh rjin g lib kan..hehe teka kami bt ape..haa actually kami dh dpt asgmnt from our lec..subjek CSC128..C++..dpt msa 1st day ag tw..tp ape blh bt kena la trima..rite2?? ^_^..dsbbkn masa y die bg just smggu so kmi kenala bt awl2 kn..xnk bg kalut last minute kan..hehe..so bila dh smpai lib kami cepat2 p terkam buku y kami jmpa tuh..kononnya excited la kan..bajet mcm buku2 tu sume ade 1 ja..hee memg lawak la gelagat kteorg td..nsb baik xrmai y ade lam lib tu..n nsb baik kmi plh port y menarik..hehe..y xthnnya,setiap org ambuk buku at least 5 books tw..memg TAMAK kan..yuhuu..actually mmg kna at least 5 pon..hehe tu y excited p terkam tuh..^_*..lagak mcm jmpe ayam seketul jah..gelojoh..haha..then kami pon duk la kat 1 meja..buku penuh 1 meja tuh..tibe2 jmpa la sorang kwn tgur korang bt ape tu..si pnjwb, ‘bt asgmnt programming lah..’ ape x nye..tiap y lalu mst pndg kmi..mcm kami ni  bt salah BESAR lak kn..pdhal ade byk buku jer sbbnya..heee…=_+.. u noe wat,we’re so so so excited td..:D tekun tw kteorg bt keje..tp ak xla..hehe mcm bese…agpon tbe2 hti trasa nk snap pic dieorg tngah ‘GIGIH’ neh…hehe..meh kite view noh.. J..

haa ni la masmiera aini mustafa..y gigih menulis..plagiat noh..hehe..

ni plak kump "sopan" kami laa..yehee..^_^xcukup ahli ni..

haa y ni ag best..gigih + tekun kan dieorg..sgt excited..hehe :P


ok dh hbs..xleh byk2..maluu.. ;p..ak mne?? haa xpnting pn..ak just tukang snap pic org jaa..haa ak pn nk wat keje gak so no pic2 again k..smbung wat keje la weh..nk kna anta neh!! haha..
ok tadaaa...tata...^_^

Tuesday, May 31, 2011

contesta...

Haa come again!!..tonight just nk menaip2 ja..bosan la weh..bese la awl sem..bru 1st day kn..xde bnda y nk kna telaah ag *(bajet rajin je sblm ni)*..hehe..oke2 back to da aim k..actually ak ngn ex-rumate(mira n ada) kononnya nk p mkn kat oren laa..tp rmai sgt so terpaksa bgkus mkn kt blk jaa..n dlm msa dok tggu mknan ciap kami pon nk  ‘merended’ laa..padahal xde tempat lain pon nk tuju except mushroom jaa.. tp ape boley bt tmpat tu ja adaa kat sni..huhu sadiss kann…then kami pon lpak2 laa dpan bank islam tu..1st2 suh ada p cek duit msuk x..owhh sgt BANGGA..duit xmsuk g..=_+..then kami pon duduk2 laa..konon saje je la kan melepak..alaa phm2 la mkna LEPAK tu..xde bnda pon..just pndang kiri pndang kanan..then gelak2.. mula2 dr awal ag msa duk oren kmi plek n hairan pasai pa rmai gak y pkai formal neh..mlm lak tu..then kta, “modul kot”..hahha cam bodoh je..sape y ade modul tgh2 mlm..hee sje jer sbnrnya tuh..bt modal gelak kann..then bila smpai mushroom nmpk makin ramai y pkai cm gtu..kami ber3 ni mcm2 bt spekulasi sdri..then baru egt owh part1 kot..yela isnin kan..pkaian formal..then gelak2..mcm nk pecah perut..nasib x pecah..bkn nk mgata tp xleh than la nk gelak..xkn mlm pn berformal kot sis n bro..hehe..tp xsalah pon..saje jaa bt modal gelak..jgn marah yer..ntah2 bkn junior td..kami main2 je tw..dun tke it so serious keh.. J..then dpt idea nk bt cntest sesame kami jaa..CONTEST- MENGIRA N TETAP MENGIRA!!! Hehe xleh tw bnda ape y kami kira tw..but it so interesting things dat we hve done tonight..really enjoy..yuhuu!! 1st kira y tuttttt…haaa teka2 sape pemenang?? Opss lupa nk gtw sape y bertnding tu..of coz la ak ngn mira..waahhh!!! :D..haa tka cepat..hehe opcos la ak wehh..menang majority tuuu..9-3..hahaha..then smbil2 tgh cntest tu,smpat ag kmi tmbh cntest lain td..tp lbh kurang jer…haa y ni memang TERBAIK..kata kuncinya, KUNCI!!! Sape bjak die blh grab ape bnda cntest kami ni,ak bg lollipop 1..best tu…hehe..but for mira n ada,u all xtermsuk k..jgn nk gatai2 nk  jwb..:P..n satu ag..KAIN PELIKAT..wahh sonok kn dgr..calang2 org tuh..hoho..then bila dh bosan giler2 kami pon jln lg jln lg..tp kali ni kami jln berdua jaa..ak n mira…ada?? Haa die bz skit..ade meeting td..but its ok..bila jln2,dlm mnda ni tertya2 la pasai apa la rmai sgt kt sni neh mlm ni neh..sume bersila lendik tuhh..laki pompuan sama rmai..siap ade tompok2 group..bt asgmnt ka bro?? hehe..rajin bebenor kamu2 yek…then baru t’igt..oo wi-fi..ptot la sume duk mgadap lappy kesygan blako..galek molek tuh…hehe..then jln ag..tgok jam dh lwt..so kami ber2 kmbali la ke oren..nk ambik pesanan td ar..perot dah berkeroncong sudaa..sume lgu dh dimainkn..nk lagu pa?? barat??timur?? selatan??utara?? haa sume ada..^_*..tp xpa..abaikan y tu..jnji dapat mkn..KENYANG PERUT SUKA HATI…sape stuju angkat kening mcm ak..^_^..
Ok sudaa2 la tuh..lwt mlm da ni..esk kelas weh..hehe..
Opss terlupa 1 ag..y ni agk memalukan..kami p beli air..then ada egt ak ado ag akt peti tu so die pkir ak akan ttp peti  tu laa kan..pdhal ak dh berpaling la..meaning ak xniat la nk bt “apa” kt peti  tu kan..haa jgn pkir bkn2 k..tp ade la sorang mamat ni..myb junior kot..die sound kami..nk tw ayt dia pa dia “hai pandai bukak xpandai ttup ka”..amboi..kami xsengaja la bro oii..msing2 slah phm..msing2 egt kau nk tutup ak nk tutp..last2 tggl gtu jaa..tp kan..ape salahnya tlgt ttp..agpon kau tu duk dpan peti ja pon..nk mabik straw jgk..atas peti ja pon..brani2 jaa nok sound org ea… bg jari tlnjuk bwu tw..tenyeh2..hehe jht la plak ak neh..tp kwn laki tu soud die balik oit brani2 ja sound org yer..ang tlg la ttpkan..apa laa..” haa tgok..kan bgus ja kwn laki tu..oit laki,tiru la kwn ang tu..pa laa..hehe(bt cute2 skit ^_& ..)
Otait2 sudaa k..tdo2..esk2 la plak..ulait papai sumer..jmpe lg en belog syg.. J..

Sunday, May 29, 2011

everything is new..new..

Aduyai kna duk sowang2 ag dis nite..sume new rumate p kuwa..mkn kat luwa kot..malas aih nk jln2 jauh..penat..ehee..mkn kat hafa sudaa..w/pun mknn y agak “ok”..tp oke lah..hope ok kn..ase2 da new tender kot..aih xtw la btoi ke x..tp nmpk mak cik laen jo td.. “bang kak” dh xnmpk td..yela tu kot..kan..:p
N now dah new sem new room new rumate new bed n sumer new la..so life pon kena new gak..rite?? oke rite la tuh..ehehe..so now kena ade new spirit gakk..kuliah dh nk mula dah..lupekan y xsuke  y dh lpas tu n bina neww3 plakkkk… J nt jumpe new lec,new classes(if new lahh), n myb new classmate jgk..hope lah… ^_^.. if ade new classmate,then?? Jeng3…hehehe..xdelah..xnk mggtl pon..maen2 ja pon..gpon,dh ade y duk tggu nuh..tggu nk?? Haa guess what..^_*..hehe nothing..xyh nk guess2 lah..xde mndanya..just kiddim joi..ermm soooo… chaiyok2..everything is new okeh..good thing..no bad2..hee..
p/s: to everyone, built ur new life with new spirit.. we can do it!! Aiyaaa… :D..

Saturday, May 28, 2011

hello..hello..welcome back!! *_^..udh lme xupdate..rindu rsanya kat en belog nih..erm xpe2..actually post kali ni nk gtw y ak sgt2 laa berterima kasih kat sowang hamba Allah ni..dia dh byk bntu ak tw..bg support jer keje die..n ats skngn die la ak ase bersemangat sokmo...ase cam nk g sengeh2 je depan die..^_^..syg sama kamoo..tq eh kwn :)..

Saturday, April 16, 2011

~~tangisan tanpa air mata..~~

Menangis xberlagu…
Sampai hatimu…kamu cuba kenal dia..kamu cuba dekatinya..kamu sanggup buat apa saja deminya.. Lautan  api pun kamu sanggup redahi..gunung-ganang sanggup kamu daki..dia ke hulu kamu ke hulu..dia ke hilir kamu ke hilir..dia ke utara kamu ke utara..die ke selatan kamu pun turut ke selatan…dia serabut kamu senyum jer..dia kata jgn ikut dia tp kamu hanya kata “ sory, kita in one way”.. SENANG KATA KAMU SANGGUP BUAT APA SAHAJA DEMI MEMENANGI HATINYA..tp…..bila kamu dh dpt dia,kamu rasa kamu dh menang,kamu rasa die akan ade dgn kamu jer stiap masa even kamu buat apa saja even benda tu die xsuka..kamu rasa kamu hebat..kamu yang terbaik antara kamu berdua..tp HAKIKATNYA kamu EGO..ego y teramat sangat.. skarang, sudah TERBALIK..
::SONGSANG::
Sekarang ada apa2 hal kamu pinggirkan dia..kalau dulu ape2 hal die lah org pertama y tahu..dia slalu luang masanya semata mata nk jd pendengar setiamu…w/pun sbnrnye die pon sibuk..sibuk ngn urusan kejenya..harinya..keluarganya..tp..demi kamu,die lupe sebentar sume tu..ok..kamu suka..sbb dia baik dgn kamu kan..kamu rasa die bagus…SEMEMANGNYA BAGUS..tp bila situasi terbalik..bila dia ade ape2 mslah dia cari kamu..die nk kongsi dengan kamu..die rasa kamu yang terbaik untuk dgr luahan hatinya..dia sanngup pergi cari di mana kamu berada..walaupun saat itu kamu di tempat yang tak sepatutnya kamu berada..dan sepatotnya kamu ade di sisinya..tp….MALANG nya…kamu bg dia mcm2 alasan..yeah!!! KAMU DAH BUKA KILANG ALASAN..terbaik..mcm2 alasan kamu bg dia.. ‘sory syg,sy tgh sibuk ni..tgh discuss sal keje ngn kwn2..nnt sy kol  awk smula yer malam nnt”.. tgu punyer tgu sampai mata yang tengah bengkak sebab menangis siang hari dah hilang..dah xde..jam sudah pukul 2 a.m..kalau dulu pkul 2pg xanta khabar brita,msti  kamu akan kol die…tp skrg..terbalik..die kol kamu tp kamu xjwb..10x kol 10x xjwb..hantar sms,kamu xreply…kamu bt diam..kamu mnyorok.. ok dia pun tido jgk..sbb letih menunggumu..kenapa?? Ape salah dia kat kamu sampaikan kamu sanggup bt mcm tu skali…tp die xtw..die pkir kamu tdo..myb kamu letih..penat belajar penat keje..dia sabar..sebab die memang seorang yang penyabar…sebab yang paling  kuat ialah, “SEBAB DIA DAH SAYANG GILA KAT KAMU”…kamu?? Mane kata2 manismu dulu..pujuk rayumu dulu..senyum simpulmu dulu…mana…???
::RAHSIA TERBONGKAR::
Rupa-rupanya kamu layan dia macam tu sbb dulu kamu dicabar oleh kawan kamu..kamu pantang di cabar..ok diakui bahawa kamu mmg ada rupa..tp iman kamu?? Kamu sanggup mempermainkan dia semata-mata  cabaran seorang kawan..kamu hebat?? Hebat dalam menipu kan..hebat dalam berkata-kata kan..hebat dalam  memujuk rayu kan..hebatkah kamu apabila kamu pun merasai apa yang dirasai oleh seorang wanita lebih2 lagi wanita yang pernah kamu lukai dahulu.. hebatkah??  Si wanita yang telah kamu lukai dulu sekarang sudah dapat terima hakikat bahawa dirinya dipermainkan..sedarkah kamu,sblm dia tabah dalam semua itu ape yang telah dia lalui sepanjang perjalanan hidupnya itu?? Tangisan?? Mustahil wanita tak menangis walau hanya setitik air mata.. tp die kuat..tangisannya xdisedari oleh org sekeliling..die sentiasa ceria di depan org ramai..wajahnya yang pucat lesi ditipunya..dikatanya sebab xcukup rehat.,.xsempat makan.. sebab dia kata dia sibuk belajar sibuk keje..dia usaha..ubah diri dia agar kembali ke asal..dan dia berjaya dalam misinya itu…tahukah kamu betapa dia sangat kuat?? Tahukah kamu… ???

bunga= melambangkan hati si wanita
senyuman= melambangkan kekuatan si wanita menghadapi dugaan itu...
                    J

Thursday, April 14, 2011

today is our day~~~

Tadaa…!! :D..haa tgok tjuk entry tuh dulu b4 bce tw…AMARAN KETAT  NI!! ..then kena senyum lebar2 dulu tw..mcm ni..^___^..cumil3..:) then kena kenyit2 mata sesaat..like dis..^_*..haa bru bole bce byk2..:P..today is our day..wahh mcm menarik jer kn bunyinya..memg mnrik pon..hehe(pasan^_^).. sebenarnyeeeee kannnn……..
::1095 days::
Xnk gtw…waaa maluuuu kat en belog ni..xnk bgtw..xnk..xnk..tp en belog da tw da…kan3..:P..xpa2..ni rahsia kita tw en belog.. J..jgn gtw sape2 tw..kite2 jer tw..jgn gatal2 gedik2 gtw org lain..waduh3..suke suki jer  kn nk bg amaran kat en belog nih..hee…sja jer..nk bermanja ngn en belog..dh byk hri xsempat nk bermanja ngn die..kesian nyerr kan..:P…ok back to the tittle..sbnrnya ni hari bersejarah ak..sejak beberapa thun y lalu (xnk gtw thun y mne):P… ok..just nk ckap,…..
Thank YOU so much my dear..really2 appriciate 4 dis... nnt jgn lupe tw hari ni.. egt smpai bila2 tw..caya cayang kamu selamanyer my sweetiyyy…J..
campai bila2 tw.. :)

Sunday, April 10, 2011

contest sweet face and style gituuu .

bukak2 blog..after release2 tension sal geo,then melawat blog mmber2..then i ternmpak contest sweet face and style gituu..1st bt xtw ag..then walking to da next blog..nmpk bnda sama..aduhh..mcm menarik jer..nk cube leh x..leh x..then tya pendapat some1..ok x lau join gak,then die kata ok jaa..join jer pon..xslah..so i pon join..menarik..xpnah join mane2 contest..1st trial..hopefully dis contest will make me feel so enjoy..:)

ni laa miss shaa..cute + cun = cantik sangat!! :)



okay..aku letak gambar ni sbb gmbr ni sbnrnya diambil kat tempat y xsepatotnya tw..hehe cube teka..xnk gtaw tempat apa coz nk bg miss shaa teka dulu..:p..n sbb gmbr ni byk bg kenangan dlm idup aku tw..after snap dis pic mmber aku kata, "ang xde tempat lain ka nk snap pic..*** jgk y ang berkenan parok"..dush3!! rilex2 teman..satu ni ja ak snap tw..next time xbt prangai "comel" lg..hehe..(sambil bt muke cute2..*wlaupun xcute*) haa tu laa pasai nya..miss sha xkisah kan..kan..^_^..orait gud..syg sumernyer..miss sha n kawan2..:)


ok..sape2 y teringin or berkenan nk join gak blh2..sila2..klik y nie..gud luck kawan2..:)


 next,

 orang2 y bertuah ditag:




okeh siap!!  :)


geology terbaik punyer beb!! oyeah3..:)

Assalamualaikum semua..
Entry baik2 tw hari ni..hehe..(kantoi sblm ni entry xbaik):P..xdelah..main2 jer..huhu..ptg td aku ade test geology tw..subjek y ak  ‘paling sayang’ kot..kih3..test start 2.30 sepatotnya tp start lwt td..dlm 2.40..alah bese la kan..jnji melayu..bdk2 ni pon xontime..n masa menjawab sptotnya 1jam 30 minit tp cube korang teka brape minit ak ambik masa nk siapkan soalan2 tu sume..haaa…teka la teka la..:P..dpt jwb x?? ok fine ak gtw,ak jwb dlm masa lbh kurang 30 minit kot..kah3..bukan sebb sumer yakin btol tp sume yakin salah….hehe bantai jer sumer  td..ntah btol ntah tidak,jwb jer..miss plak ckap,korang jwb la nk jwb ape pon..jnji jgn tggl kosong..haaa kira ak mgikut arahan la kan td..jwb sume tp xtw btol salah.. test bagaikan xtest jer budak2 ni..hadoii ape nk jd laa..mcm pasar ikan lak…ikan kembong ikn  laye ikn brutal ikn emas ikn perak ikn gangsa ikan  godio ag eh..xtw nmo ikn doh..huhu brigak xpenah siang ikan nme ikan pn xtw..yela..nme mmg xtw..tw  makan jer..:P..hehe..miss..cop3..weh ape y mnyebabkan green house effect eh??? Heee…ak dh lme tggl subjek sains..tlg jwb tok ak leh x..haha..^_^..nnt  ak copy paste lam paper exm ak td..huhu..ade ke ptot  tya soalan gtu..tu soalan kbkk tw…ni subjek geology bkn sains..mmg la ade kaitan gak tp lam silibus xde pon!!  Dah lupa lah maksud ak!! Hadoiii..lain kali tya la mcm mne proses diagenesis tu berlaku ke..weathering berlaku cmne ke..brape jns weathering tu ade ke...kesan die ke..ape y mnyebabkn mountain building ke..haa soalan gtu kan nmpk cmner nk jwbb..even xegt sgt cra die at least logic ngn subjek..huhu..mcm mne la ni..result xtw la cmne..mtk2 lec bg btol sume ape ak jwb td..hahaha bijak ngat lau sume btol..tp xmustahil kan korang..kot2 rezeki ak..tibe2 btol..hihi…jangan jeles yer sume..:P tp td xde la xleh jwb..alhamdulillah boleh jer.. J …ermm  korang nk jwpan korang btol jgk ke x?? haa lau nk btol so jwbnye……STUDY LAH!!!!..O_O.. sure full marks..hohoho..=_+..selamat belajar kamu2 sume..^_^..semoga jgn jd mcm ak ni..terlebih jwpan lak td  sampaikan past2 kat kwn..yerla kan..kwn xcukup jwpan  kn..so kena la share..sharing kan caring..kih3..banyak la mu caring…!! Nk mati ka..hehe alaa rilex la.. tlg menolong amalan mulia kot..bukan kot..tp mmg mulia..haa bgus x bgus  x.. hek3..@_^...dah2..merapu jer banyak…stop it k!!  ::ok:: :P… ^_^.. @_@.. Huhu kena stop dah..kena marah kt en belog sebab mrapu byk sgt..hehe..ok fine..dh3..bye2..assalamualaikum..:P (baik)(=,=)..

Thursday, March 31, 2011

campuran~~

Setelah sekian lama ku memendam perasaan ini akhirnya,rinduku padamu sudah terubat…cewahh..mukadimah poyo giler kan..lalala~~..^_^..ishh jgn sibuk la korang..bia la ak nk berpoyo2 sikit ngn abg belog come2 ak ni..sudaa agak lme kan ak xbg perhatian kat kamu kn abg belog come2..*gedik2 sikit*  =_=..okeh suda sudaa~..ni nk cite ni..ak skrg kt penang tw..nk tw sbb ape?? Haa tgu…jeng3~~..sebab…..PULAU ARAUSTRALIAku sdg BANJIR sekarang..so kami anak2 uitm perlis dibenarkan pulang ke kg halaman msing2 sbb phk uitm nk kurangkan pelajar@ warga uitm dlm kampus..bcoz,nk elakkan masalah KEKURANGAN BEKALAN MAKANAN n gangguan bekalan air berlaku lg seperti mana y tlah berlaku sem lepas(masa ak sem1)..meaning skrg ak sem 2 lah weh..hadoii…cepatkn masa berlalu..haa tula pasal..masa itu EMAS..kena hargai masa y ade..dengan BELAJAR..jgn foya2..cewahh..bijak berkata2 yer  wahai “miss belog”.. :P..okeh dh lari topic daa..kembali ke pangkal jalan lak..hehe..orait..nk tw x sape org y ak maksudkan kat atas tu? Y ak rindu2kn tu?? Haa…tu ialah anak buah ak laa..y sorang tu jerrrr y aka de skrg..sgt bermakna tw..sbb die ank buah 1stJ..n kalu bkn sbb bnjir ni,xmgkin ak berpeluang jmpe die ag..ape x nye,keje berlambak2 kt kampus tu..asgmnt bertimbun2..nk dekat final smpat ag lec bg tugasan..kena g pejabat mineralogy lak tu…alahai…npe la xbg asgmnt y mudah2 jer..kan senang..ni x,kena g alor setar la plak..semata2 to get da information bout my asgmnt lah..da la every week pnuh ngn test..bila masa nk g alor setar tu wahai miss belog weh..fuhh nasib2..xpe2..jgn mengeluh..semangat k.. J..n sebab bnjir gak ak “merempat”  di bumi penang nih bersama2 buku kesayanganku..hahaha (tipu3)..tp xpa..ni lah dikatakan rezeki n jodoh..semuannya di tgn Tuhan..kan3..alhamdulillah.. J.. dan insya’ALLAH kalau xde ape2 y mghalang,ak akan  kembali ke bumi perlis hri ahad ni..sekiranya banjir sudah surut..harap2 surut lah ye..xnk lme2..kg jd mslh lain lak..mintak jauh la kn..agpon silibus xhbs ag..final dh dekat..Ya Allah,engkau permudahkanlah urusan kami semua Ya Allah..jauhkan kami dr bala bencana Ya Allah..amin~… J..
org y ak rindu2 kn selama ini..:)

Sunday, March 27, 2011

sehari bersama ~~

Waaa update lg..rajin bebenor yer ak nih..:P..hee xde lah..kbtlan keje ak mggu ni mgadap lppy tercinta tok siapkn tgsan so ape lg..alang2 kan..hehe.. ~~
:: ptg td after rehat2 kn,kami ber4 kluar..p kangar..tujuan sebenar~~ nk celebrate besday rumate laa..syuhada..y ke 19..~~ waa dh tua kamu  yer..:P..xpe2..semoga kamu semakin matang n berjaya..:)..bila dh smpai kngar kami berpecah ngn piyek(bkn nma sbnr)..sbbnye die nk cri kasut but kami nk jalan2 dulu..cuci mata la kononnya kan..hihi bese laa,hidup dlm u jer..dh lama xkuwa mcm td..kami kan baik:P..kuwa ni lau xpnting xkn nyer..ewah3..~~hoho.. baik kan:D.. after penat pusing2 kami pon jalan la..menuju ke PIZZAHUT..wahh..ade org tu nk blnja sbnrnyer..sape lg lau bkn org y dh cukup umur tuu..hehe..:P..bila dh order n tgu punyer tgu..penat tw tggu..tgh2 tgu smpat ag kami bermain2 tw..main ape ek?? Haa..jeng3~~ teka la…hihi..usha mamat2 nakal..hik3..xdelah..gurau jer..kami kan “baik”..xkn nyer wat keje gtu..cewahhh..hihi..sbnrnya kami main2 snap pic jer..mcm2 je kn..xde keje lain..alahh bese la..pompuan~~..phm2 sudaa..^_^.. then bila pizza dh ade dpan mata, so ape lg..SERANG!! haha..xdelah..xde sampai gelojoh cmtu sekali walawehh..kami mkn sopan jer tw..y “paling sopan” sape lg lau bkn diri sdri neh..hik3..makan xlayan org dh..lntk ape org nk kata..ntah2 org y nk usha pon xjd coz terlampau “sopan” time makan..haha..syuhada pon kta cmtu gak..xkira ade org jd nk wat bini ker x,jnji dpt mkn..:)..makan penuh bersemangat doe..penuh kenikmatan smpaikn si mira tu ckap xleh blah tgk mimik muka ak time makan..hehe ape xnye,mata ku asyk tgok die jer..main mata kot..haha!! jgn jeles..:P..n y paling truk mkan ialahh…jeng3.~~ (rahsia)..+_+..si piyek lak layan jer kami ni..lntk la mu piyek..kami xmalu pon..setakat depan mu jer pon..ore klate kata xkiro lah mno..xluok pon..:P..
Bila dh knyang bersuke ria mkan2, so kami blik la ke uitm dihatiku semula..hehe..lwat kot..xnk gtw pkul brape..t  kantoi ngn “die”..:P..

disuap tuu..special kah?? hehe.
tp pizza xsmpai ag..:P

tgok,i dh hbs da..kena rembat o mereka b2 ni..hehe

penuh khusyuk piyek makan..alahaii..:)

But malam lak kami still kuwa..nk tw nape?? Bcoz kami g tgok konsert DEVOTEES..wahhh…kumpulan nasyid y ak paling minat kot~~..encem2 sumernye..hihi gatai la ak ni.. alaa xpe..gataii sikit jaa.. xjejah pon..^_^..dgr diorg nyanyi..best tw..yewla..bila dh minat kn..sumer bnda jd best..kn3..:)..tp sies best sggh..xtipu pon..betol xtipu..muka baik nih.. J..haa baik kn?? :P ..ak sempat ambik gmbr dieorg tw…xdekat pon jnji ade kn..egt nk ambik gmbr personal tp bila teringat  pesanan seseorang,ak xbrani lah..t kang merajuk xtntu pasal sape susah..weee:P..ase sekejap jer  layan devotees tu.. xpuas~! Nk lg..!! hehe..xpelah..nnt ak nk jmpe dieorg personal..haaa leh tgkp gmbr byk2..tp bkn ak sorang la..myb ngn “die”..lau die bg..arap2 die bg..:)..bg yer awak?? ^_^..ok bg..oyeahh..tq3…~~ syg awk..hihi..nnt kita ambik gmbr same2 tw ngn kmpulan devotees tu..pastu kita letak kt “umah kita” tw..besar2..~~ waaa sukenyer..DEVOTEES nnt dtg lg tw uitm arau..nk tgok korang lg..n nk dgr suara korang real lg..depan2..:) tw so much KOLEJ DAHLIA 2 sbb anjurkan karnival ni..tq2..~~J
ni la DEVOTEES y ak minat tu..waa..berbaju putih..kemas kn:) like2.~~

haa ni abg2 y cute..:)


haa ni abg2 y encem..:)

tp y ni pling ak suke..waa..maniss woo..^_^

gmbr ni diambil scra curi2 tw..after dieorg wat cncert..sempoi kn dieorg..sweet..:)
gmbr difokuskan kpd abg tuuuu..:p

hbis daa..selamat tido sumer.~~mimpi indah2 tw..:)

Saturday, March 26, 2011

explorace~~

Hari ni koko ak,kami msuk explorace tw..walaupn pnat teramat sgt tp ak nk jgk crita2..wee~~:P..korang nk dgr ker x ak ttp nk cta gak..xnk bce jgn bce tw!!~ amaran KERAS..hehe..
::mula::
Bgun pg dh la lwt kan..pastu ambik msa nk bersiap dlm 15 minit..kejap je tu…kn3..:P..then berkejar2 trun tgga,kluar dri kolej tersyg ni, “DAHLIA 1”..sbb ainil hawa sdg mnunggu kami..hmpir sejam tw die tgu~~..penyabar kan die tu.. :) Alhamdulillah ak dpt kwn cam die..hek2..main angin sikit..+_=..tp seriously kami lwt tw..sptotnya pkul 8 dh kena kmpul tw..tp sbb ak dh bce notis y explorace  tu start kol 9 so ak pon ape lg..mula la main2 ngn wktu..tido~~ hehe..alaa kami g pon bkn strt ag pon..lau g lwt ag pon xpa..kih2..:P..dh2..kita strt ngn explorace k..after bce peta  then kami pun serbu la chck point 1st..mula2 g PI but bila dh smpai jer kami xleh nk trskn bcoz terhad 2 group jer  in 1 tme..tp xpe…kami truskn g tmpat lain..y xleh blahnya kami kena pnuhkn botol ngn i..mslahnya btol tu ditbuk lubang..byk kot lubang..cmne nk pnuh..then bila group lain smpai jer dieorg blh lepas..tw knpa?? Sbb btol diorg xbyk lubng kna tbuk..bapak xaci weh!! Kami kena sabotaj!! Ase nk jer marah2..*dh marah dh* hehe..mujur ade btol lain..kami tkr bru la berjaya..giler..rugi masa tw kt ctu sja..sgt rugi..tp xpa..kami than n than tk g chck point strusnya..ak pon dh lupe y mana dulu bcoz byk sgt chck point..hehe..tp ade 3 tmpat y ak btol2 xleh lupakan..1st kena meniarap..dh jd macam biawak hidup dh..kononnya nk uji semangat setia kawan kn..ceceh..:P..tp mmg bersemangat kn group kami..hehe..2nd,kena pksa minum telur mentah..3 biji!! Waa..ak xleh..bdk pompuan mmg manja..xleh lah..haha..nsib ade mamat2 3 org tuh..mujur2..lau x,termuntah on da spot la ak lau kena telan gak..heyyayaii.. 3rd haa y ni ak paling suke..sbb kami main tiup2 tepung..muka dh cntik semua nya jd makin cntik..haha..memutih sumenya..dh la ak 1st person kena tiup..mmg guna byk tnga la..hadoii..tp xpa..pas tiup dpt gula2 sebijik..horeyy~~J.. time tiup gmbr disnap tw..tp gmbr2 tu sume ade ngn komander,,xpa..nnt ak mntk ngn komander tu..hehe..kmnder lak every place kami pg d ctu jgk la die ikut..most of place la..xsumer..:P..
::last::
last check point kami kena wat bju n layang2 by using newspaper tw..tp bju xpa ag..guna manila card..dh la ujan..bygkan la mcm mne nk bt sbb xnk bg basah..n nk terbangkn wau tu dalam ujan y menggedik..hehe..haa time ni mmg team work jelas terpancar di muka stiap org...ak bt wau tw..dgn bntuan 2 org rakan lagi..wah3..dh lme tggl keje2 cmni..nsib jer..dgn ilmu y ade so kami bertungkus lumus siapkn wau kami..fuhh siap..baju lak kami staple2 jer kat bdan qassim..dia sgt malu tw bila nk jln nk ke mushroom..jauh gk la..nsib ade wau..penyelamat die..wat jd topeng sementara..hehe..so bila dh smpai sna kami n serahkn sume y ade n bukti kami dh siapkn tgsan brulah kita sume dilepaskan pulang ke kolej msg2..dgn basah kuyup sempat ag tw kami berposing y terakhir.. nk tgok?? Haa kejap.. tp y lain2 akn ku upload lmbt sikit tw..sbb nk ambk ngn kmnder dulu..hehe..
~~ok papai~~ selamat beristirehat sumer kwn2ku..:)

dgn muke keletihan smpat ag kami tersenyum gmbira..ngn basah kuyup..comot2..:)



inilah team kami..HB1ZS..bersemangat kan??:)

Friday, March 25, 2011

entry without tittle~~

Walawaaa~~…dh lme xmembebel lam ni kn…waaa  bz kot??  Ye bz gk lah..stdnt kn..=_+.. evry week test..hri mggu jer kna g blok akademik gak..sbb..TEST la wehh~!! tp kn korang test ni bgus gak..bt  ak mnjd “terlebih rajin” tok stdy..hahaha!! tipu2!! Stdy bila perlu??  No..stdy sbb nk ilmu lah..cewahh..=_= hehe..
Haa dh3..jgn membebel lg..nk ckp bnda lain neh..korang tw x npe ak dh lme xupdate blog ni..dh bersawang kn..:P..sbb…jeng3…tgulah episode seterusnya..kih3..^_^.. xdela..sbnrnya ak mls la nk tulis2 nih.. kg tersilap tulis kg org pk bkn2..pdhl niat dhti lain..pentafsirnya lain..jd…maksud y difahami pun jd lain lah kan…:P  phm2 la yek.. tettt~~~…
Lg satu..final dh nk dekat dh..20hb 4 dh strt final..dh la 2 paper in 1 day..bapak penat otak aku kekgi nk pk y mne..math n phy lak tu..subjek mngira!! Kena ingat formula…byk kot formula tuh..aduss sayang~~.. math plak dh la kompom “ A++”..haha!! sengal..opss silap..amin..semoga dimakbulkn dn dipermudahkan urusanku nnti..:) haa cmgtu la bru baguih..sejuk hati mak ayah ak..hek3.. korang tw x,final ak sem ni makan masa 10 hri jer tw..6 subjek dlm 10 hri..30hb 4 dh last paper..phm2 lah yer..gap pon xbyk..selang sari jer…xmcm last sem..gap smpai 3 4 hri..tu sedap bersuke ria ngn buku2 tuh..ahaks!! tipu3!! Main jer byk..tu pasai dpt “deans list” kah3.. xpa2..sem ni usaha lbh lg..^_^.. kita semua dpt kalau kita nk..btol x..btol x kawan2?? Btol la kn..:P..sape2 stuju sila  angkat kening macam ak bt neh..^_+..cumil3 kn…J.. haa gtu lh.. okeh..sudaa tghri..jom mkn sumer..jemput mkn sumer..aummm..~~
Nnt jgn lupe SOLAT tw.. J.. salam sume.. ^_^..

Tuesday, March 15, 2011

Monday, March 14, 2011

nasihat seorang ibu kepada anaknya...



Hari2 makan at..hidup ni lau xmkn hti 1 ari xleh ker..ader jer bnda y bt ak  terkilan…aduhhh..pedih tw hti ni..masin manis pn dh terpaksa telan ni…nak2 pahit..lg la kena telan..adoiiyaa..nasib2..tp..ape blh bt..redha jah..sape blh phm kita lau bkn kita sdri kan..so,kita kna KUAT..TABAH..KENTAL..BERSEMANGAT..n so on y berkaitan lah..hehe..^_^..n  i  sentiasa ingat pesan mak i..sebab i owez ngadu kat die ape2 hal..x die, angah y jd mangsa..x angah, si dia tempatku..tp ape2 hal,mak ttp akan duk no.1..mak lah penyudahnya …sbb mak y kandungkan i..lahirkan i..besarkan i..didik i..smpai i dh bsr n msuk u nih..tiap mggu i akn kol mak i..rindulah..xleh lau xdgr suaranya 1 mggu..dulu,hampir setiap hari i kol umi tw..tp abh owez bg makan ‘kepek’ kat i..sebb kol sokmo..ayat abah.. ‘eh na nih telefon sokmo..nok kecek gpo gak..hbs krdit tuh..pahtu kno topup sokmo..’ hadoii..abah..abah..ana nk kol pn kna lrg..t kang ana xkol lame skit,mula la tya ana xdok kol ker..hehe rindu jgk upenya ayahku itu kat ak..cewahh.. :P  xpe2..biar lue hal abah..ni nk ckap sal umi nih..tiap kali kol mesti soalan ni akan kuar dr mulut umi.. “ana ok ker?? Cmne skrg..ade mslah ag ko..sbr tw..kena kuat..kena tabah..pkir blajar dulu..yg lain tolak ke tepi dulu..hal dio,kita wat xtw jah..hidup kita lbh pnting tw..abaikan di sekililing ana ..amalkan ayat ni..ayat Al-Quran ni..*********(mcm2 ayat.. n dr mcm2 surah --y ak egt ak wat yak xegt ak xamalkan..hehe)…..biar hati tenang sokmo..jauh dr masalah..jauh dr hti2 manusia y ‘busuk’..dr mulut2 mnusia y xberapa nk ‘comey’..jauh dri  syaitan..dr kawan2 setan..n y berkaitan lah..dan  ana kena SENYUM SOKMO..biar diri kita nmpk HEPY SOKMO…ceria 24 jam..mcm xde mslah lgsung..biar pn hal sbnr hanya kita y mgetahui..FOKUS KAT PELAJARAN..jgn main2..egt ape TARGET ana..ok x na??’
^_^


 hadoii mum..tq so much..tenang jer ana dgr nshat n pesan umi nih..sgt tenang..tu pasal ana suke kol umi..biar ari2 ana dgr umi berceloteh  n hri2 semangat ana sentiasa kuat..sukenyer..sgt suke mum…J THANKS my beloved mummy..:) syg sgt2 same bondaku ni..nobody can replace ur in my heart n my mind,mummy..bcoz..u r da 1st after our God..n abah is da 2nd 1..si dia?? Still org penting dlm hidup ana tw..hehe..*genya sikit*..^_^..xpe genya sikit pon..umi bagi..ahaks~~ tipu3..umi xkata die bg..Cuma umi pesan, ‘ pndai2 la cri..cri y elok2..baik2..y blh jga kita..y bgus dlm ilmu dunia akhirat..y pndai jga hti org tu..y tak hipokrit..y xmcm y kita pernah lalui skrg’..tettt…hehe..haa tu la nasihat umi tok future life ku..dah la..pnjg sgt dh ni..try xnk pnjg tp panjang gak..hoho..y PENTING:
UMI,ANA AKAN SENTIASA INGAT NASIHAT N PESANAN UMI KAT ANA..SESUNGGUHNYA KATA2 SEORANG IBU ITU SANGAT BERMAKNA N BERNILAI W/PUN HANYA 1 PATAH PERKATAAN JER..CONTOHNYA,..
‘SENYUM’ J

credit 4 my mummy :)

So,wahai kawan2 sekalian..senyum lah kita walau pahit mne skalipun kita lalui sesuatu perkara itu…sesungguhnya Allah tidak akan menguji seseorang hambanya sekiranya hambanya tidak mampu untuk mghadapinya…sekian.. J..
^_^

Thursday, March 10, 2011

bila diri dihargai +_+



1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

 ^_^

Friday, February 11, 2011

~~Ragam si KaNak2~~


Fuhhh!!`~ penat kot weh…8.45am…kring2~~kring~~…”hey ana hg kat mne tu..??”
“errr..??(pening2 lalat) haa naza p dulu la..bru bgun..hmm…”
“Oke3..hg cepat tw…jgn lewat sgt…”
~~hmm~~..
Dgn pantas ku bersiap..da la bju xiron ag..alaa trouble sgguh… huish..
:: berjalan cepat2 ..mcm lipas kudung dah…belok situ belok sini..nsib baik ari ni xnk pkai wedges..sbb dah tw nk cepat2..lau pkai wedges gak..alamatnye..melenggang lenggok la nk smpai ke kelas..(bukan ak k...hehe).. kelas plak kat star complex..jauh tu..bgunan plinggg jauhhh~~ warghhhh…msg mmber..’weh tmpat ak dh cop blom..’ lec dh  msuk ke..dh ngajar ke..? *da tw lmbt smpat ag nk cop2 tmpat..ngada sguhh…hee*
::PHY131::
~~dr luwa kelas nmpak madam tgah syok mengajar..hadoii..ni 1st time lwt wei..malunyer nk msuk…tp wat muke posen gak msuk..*senyum manja kat madam^_^* nsib baik madam xmrh..heee…say sory to madam…’sorry madam’..then cepat2 p duduk..bka buku n tgok mne y dh terlepas..fuhh nsib baik phm..xdela byk sgt tertggl  kn… then blajr2..fokus2..test ahad ni jer..xlme da..huhu..masuk smpai capacitance..C= Q/V..hee egt formula tu..:P..pkul 10 madam give us to tke 5..then …”nak stop n stdy 4 test or u all want to proceed??” …jwb laaa….”PROCEED”…ok..then bljar la AC n DC…ac tu ok ag..msuk dc…huh…serabutnyer..penim seketika..xpe..skejap jer..(mcm la phm sume) hehe…bljr n bljr n bljr smpai la pkul 10.40am..stop..sbb madam baik hti nk lepas kami awal sikit ari ni…** sebenarnye bgus madam lpas awl..sbb kami  nk kejar ke blok A..jauh plak tu..dr F ke A…huuhhh…kn ade baik tu kn..xdela smpai kelas  BEL260 lwat jgk..dah la dpt warning awal2 dr madam bel uh…”I HATE LATE COMER”.. gulppp!!!~~ tersentap kan…dat y skrg bel dh xleh wat prangai mcm sem 1..sem 1 bel di pndng ringan …lbh2 ag kami2 ni..bel120 is the good time to sleep…yeahhh…it’s sound so interesting rite? Heee..mmg..bel dulu kami asyik main roller coster jer lam kelas..ape x nyer..lec  tocer  kat depan..kami berroller kat blkg..hehe…(tu zaman kanak2 k..ni dah naik remaja sikit..ahaks~~)
::BEL260::
Madam y “baik” dh msuk…’ok,today we’ve to do smthng..i’ll give   1 word n I want  u all think n describe about the word dat I’ve given to u..u must present by individual..** skali lagi kami.~~gulppp~~ ok rite the word is “GREEN”..hmmm…explain what do u think about the colour..oh..cancel it..other word..”APPLE”..ok?? I’ll give u 5 minutes to prepare n I’ll pick randomly of u n then present it..ok class??’….’OK’~~~~(mendayu jer bunyi nyer..hehee)
Maka senyap sunyi la para pelajar y ‘bagus2’ ni..pk la point nk ckap ape kat madam tu nanti..xkena xpe..lau kna?? Hadoii xke tergagap2 nk ckap..ehehe..
*time out*
Ok class…ready yeah…dis time I want to make some diff..we’ll start not from back or in front..but..from the middle…wahhhh…haha nsib baik selamat..sbb ak n de geng kat blakang..hehehe..so start la sesi berbelit2 sumer…merapu2 nth betol ke x..ckap2…apple tu apple ni..mcm2 pndapat..mcm2 idea..smpai turn ak nk ckap..ckap la..bobel3..egtkn nk ckap ‘lau sape2 spoilkn mood ak n kebetulan time tu ak tgh mkn apple then ak nk baling jer dat apple toward to the lucky person…wahh best btol la blh wat cmtu..kena plak atas batang hidung trus biar patah jer idung die..HAHAHA!!! Mmg ak GELAK smpai pecah perut ar..dah tu sape suh spoilkn mood ak kn..heeee..=_=..tp xegt nk ckap..huhu…xpe2..lain kali ak ckp la..xckap pn xpe..ak buat betol2..haha..seronoknyerr…xsabar nk tggu saat y best tu..heee..^_^..tp paling best time ucox ckap..ayat xleh blah tol..’ my granny ask me y u don’t eat fruit?? Ehhh..i eat apple lahh..’ dgn semangat die mnjawab..hahha ucox2 demand sungguh..buah lain xmkn..apple jer nk mkn..botak kpla nenek nk beli apple hari2 kat mu cox..hehe…tu la sape suh xmkn buah..buah baik tok kesihatan tw..ececehhh..mcm la ak ni mkn buah2an sokmo..hehe..:P..then smbung2 la y lain lak…y ak n de geng xpuas ati nyer,geng2 mira sobri,naza.mimi n syida kamal y xkena…xaci…madam xegt kat dieorggg…opss xegt?? Hahha madam xsyg korang…hehe just joking jer k my dear2 fren..:P..rilex sudaa k…madam xsyg xpe..ak syg kamu2..ahakss~~
:: time otw balik lpas bli mknan lak..::
Kami jln rmai2…skali ngn dak laki..zafir ,rahim n azie..ex-class tuu..xpe..kwn jgk kn..bergelak2..mule2 ak sakat si zhafir..hee alaa sal awek die jer..tup2 xtw camne leh start kata ngata kena mgena..timur mari ‘doh…utaro mai dohh…versi lain2…geng2 utaro nk kecek  klate..tp bunyi   mcm siam…hahaa…tp kami kena jgk y tmur ni…”klate kecek utaro mcm tamil nadu!!” wahhh tu diaa…amboi siam oii..haha…mmg gelak hbis ar td..jalan penuh kiri kanan smpai ke tgah…kete lalu wat rilex…nk wat cmne, JALAN TU KAMI YANG PUNYA..HAHHA!!! bengong kan..gelagat bdk2 ber’jurus ‘ ni..heee…tp tu laa..bila dh kamcing mmg kuwa hbs ar perangai ‘comel2 lote’ blako..huhu…then bila dh smpai simpang ke kolej msing2,kami pn berpecah laa…yelakn,xkn diorg nk ikut kmi blik dahlia…NO WAY!!!..hoho..tp sempat ag berbabai2 n pesan ‘KITA SAMBUNG MINGGU DEPAN!!’ wah3…ade lg yer..xpe..kita tggu mggu depann..hheee…=_=…