~~cik asue's belog..welcome..welcome..thanks 4 visit..bile dh msuk tu tgl2 la footstep yer..then i'll follow u back..wink2~~

Saturday, November 5, 2011

esok raya aidiladha..yupeee..~

assalamualaikum..

entry raya...esk nk raya..raya korban..yuhuuu...

k baiii~..        


^^,

Thursday, November 3, 2011

debaran result..

berdebarnye jntung ni..sabau2..bnda dh lpas..jap je lg..so kne trima phit mnis nye..jgn sedih2 okeh..chill~~ :) 

Friday, June 17, 2011

JATUH HATI LA BEBB!!! ape cer ni..hadoiii...

Baca tajuk  pn da tw kan..JATUH  HATI? Wahh..best tu..heee..yup..mmg tgh jatuh hati skrg..dengan sape?? Haa y tu no komen..^_^.. yg  pasti  ‘dia’ wujud walaupun dalam ‘gelap’..kononnya kekasih gelap la kan..ewah2..memandai je kan kita ni.. bila happened? Haa…adalah..secret.. ‘dia’ sgt cute..comel lote(bhsa qlate)..hehe..mmg cumillll sungguh2 ah..xtipu pon tw..nk kenal ‘dia’ x??  hee xyah la yer..nnt I jeles tw.. ‘dia’  tu walaupun bkan I y punya tp I xnk kngsi2 dgn u all tw..sbb?? nnt u all pon jatuh hati ngn ‘dia’ gak.. melepas la i.. yuhuuu~~.. nk thu ke sape ‘dia’ tu?? Tggu yer..nnt sampai masanya I bgtw kat u all..tp u all kena jnji tw jgn curi ‘dia’ dr I tw… I da xsanggup kehilangan ‘dia’… hahaha.. n nanti bila I da btol2  yakin ‘dia’ pilihan I, I gtw yer..sabar tw.. J..
::PERINGATAN ::
JANGAN CURI DIA DARI I K!! J

Tuesday, June 7, 2011

JUST MY FEELING

Perasaan yg xpenah ku rasa sblm ni..berdebar + malu + takut + bimbang + keliru +kecewa = sangat xtentu arah…  dia dh bt ak rasa serba salah..serba xkena..rasa cam nk lari pn ade..xnk ambik tw  pon ada.. sedih pon ade..yang sepatot ak kena bt ape ek?? Sape2 blh tlg x?? tlg bg semangat pon da cukup BERMAKNA bg aku.. nk kongsi dgn someone pon xtw sape org y malang tu…BINGUNG laaa.. benda ni dh bt fikiran aku xleh pkir benda lain lg.. sangat2 menggangu fikiran.. tlg laa ak xnk fkir ag bnda ni tp bnda ni ttp hdir dlm otak fikiran aku.. dan tiba2 terfikir  ptot kah ak bt ape y aku dh gtw sorang kakak ni.. wajar x?? tp adil ke kat org tu?? Kesian jgk kat die..die xsalah pape pon.. die xtw ape2 pon tp die nk jd mangsa ak?? Ehh jgn… tlg la BERSIMPATI kat si dia.. even die blh thu sdri bnda ni tp xsanggup la nk buat..btol2 xsanggup.. xde kekuatan la kak  ***..  =.=  harap sume ni akan berubah satu hari nanti..harap apa y aku inginkan akan termakbul satu hari nanti.. dan harap ****** dia akan terima dengan ikhlas semua ni..(kalau benda ni terjadi)..

Then suddently  I got an advice from my sis..
“be urself ana..don’t be the other one.. n be honest..don’t be afraid to other..u r strong..u must tell the truth to ***.. I know u can do it.. n I know ** can accept it.. ok?? J
By gotten that “words”, I feel  so good..really2 good..i never expect my sis’ll told like that..it’s like she give me a new “life”.. tq so much sis..even u r not my real sis but I really2 appreciate it  J..

Saturday, June 4, 2011

tolong baca entry ni...

Today ak ase nk mkan org jer…bukan nk mkan tp nk telan hidup2..bcoz y?? bcoz ptg td ak terbca 1 status kt fb sorang hamba Allah ni…bkn main jer ayat die..w/pun ayt die tu xtuju  kat ak but ak dpt ase kt sape y die tujukan tu..he mention to my fren!!!   I repeat again..HE MENTION TO MY FREN!!! MY FREN!!!!even he’s doesn’t mention my friend’s name but I noe dat..  I’m really2 mad with him…kot ye pn nk bt status jgn la tuju sgt..bodoh la punyer org…nk kata xblajar, dah blajar tggi2..ape guna masuk u kalau otak tu XDAPAT FIKIR DENGAN WARAS!! Pikir la weh wahai orang yg BIJAK..tlg guna anugerah yang Tuhan dah bg tu..guna elok2..jgn bazirkan sumer tu.. ak mmg benci manusia yang macam ni..die ingat die tu hebat sangat kah..?? hah?? Tlg la..plezzz…ak dpt rasa ape y kwn ak tu rasa lau die tw sume ni..n ak harap kwn ak tu xtw bnda ni..harap sgt2…tlg yer..tlg remove status y kau dh bt tu..ak syg kwn ak..ak xnk tgok die sedih lg..menangis lagi..kesian tw kat die..die sanggup bt ape sje..smpaikan terpaksa mnggung kesdihan y terlampau… kalau ak kat tempat die ak rasa ak xkan jd sekuat dia… she’s really gud person..gud fren.. gud daughter.. gud student.. but u?? yes u’re also gud..but  by doing all of this,u think dat u’re gud person??  U make her like dat..like a person that do not have a FEELING!!.. if u’re at her place, do u can accept dis things easily???? I dun think dat u can..i noe u also a weak person.. so please,dun make something  that u’ll get it back… ok?? I hope u’ll read this entry  n think carefully.. I love u all..so dun make me hate u ok??? J

Wednesday, June 1, 2011

"GIGIH"

Welcome again n again…^_^..entry dis time ak xnk cter pnjg tp ade gak cter..hee alaa bese laa..hobi kn..mlm td kami(ak,syuhada,masmiera,mira sobri,naza,syida n mimi) p lib tw..wahh rajin kan kami neh..bru 2rd day kuliah tp dh rjin g lib kan..hehe teka kami bt ape..haa actually kami dh dpt asgmnt from our lec..subjek CSC128..C++..dpt msa 1st day ag tw..tp ape blh bt kena la trima..rite2?? ^_^..dsbbkn masa y die bg just smggu so kmi kenala bt awl2 kn..xnk bg kalut last minute kan..hehe..so bila dh smpai lib kami cepat2 p terkam buku y kami jmpa tuh..kononnya excited la kan..bajet mcm buku2 tu sume ade 1 ja..hee memg lawak la gelagat kteorg td..nsb baik xrmai y ade lam lib tu..n nsb baik kmi plh port y menarik..hehe..y xthnnya,setiap org ambuk buku at least 5 books tw..memg TAMAK kan..yuhuu..actually mmg kna at least 5 pon..hehe tu y excited p terkam tuh..^_*..lagak mcm jmpe ayam seketul jah..gelojoh..haha..then kami pon duk la kat 1 meja..buku penuh 1 meja tuh..tibe2 jmpa la sorang kwn tgur korang bt ape tu..si pnjwb, ‘bt asgmnt programming lah..’ ape x nye..tiap y lalu mst pndg kmi..mcm kami ni  bt salah BESAR lak kn..pdhal ade byk buku jer sbbnya..heee…=_+.. u noe wat,we’re so so so excited td..:D tekun tw kteorg bt keje..tp ak xla..hehe mcm bese…agpon tbe2 hti trasa nk snap pic dieorg tngah ‘GIGIH’ neh…hehe..meh kite view noh.. J..

haa ni la masmiera aini mustafa..y gigih menulis..plagiat noh..hehe..

ni plak kump "sopan" kami laa..yehee..^_^xcukup ahli ni..

haa y ni ag best..gigih + tekun kan dieorg..sgt excited..hehe :P


ok dh hbs..xleh byk2..maluu.. ;p..ak mne?? haa xpnting pn..ak just tukang snap pic org jaa..haa ak pn nk wat keje gak so no pic2 again k..smbung wat keje la weh..nk kna anta neh!! haha..
ok tadaaa...tata...^_^

Tuesday, May 31, 2011

contesta...

Haa come again!!..tonight just nk menaip2 ja..bosan la weh..bese la awl sem..bru 1st day kn..xde bnda y nk kna telaah ag *(bajet rajin je sblm ni)*..hehe..oke2 back to da aim k..actually ak ngn ex-rumate(mira n ada) kononnya nk p mkn kat oren laa..tp rmai sgt so terpaksa bgkus mkn kt blk jaa..n dlm msa dok tggu mknan ciap kami pon nk  ‘merended’ laa..padahal xde tempat lain pon nk tuju except mushroom jaa.. tp ape boley bt tmpat tu ja adaa kat sni..huhu sadiss kann…then kami pon lpak2 laa dpan bank islam tu..1st2 suh ada p cek duit msuk x..owhh sgt BANGGA..duit xmsuk g..=_+..then kami pon duduk2 laa..konon saje je la kan melepak..alaa phm2 la mkna LEPAK tu..xde bnda pon..just pndang kiri pndang kanan..then gelak2.. mula2 dr awal ag msa duk oren kmi plek n hairan pasai pa rmai gak y pkai formal neh..mlm lak tu..then kta, “modul kot”..hahha cam bodoh je..sape y ade modul tgh2 mlm..hee sje jer sbnrnya tuh..bt modal gelak kann..then bila smpai mushroom nmpk makin ramai y pkai cm gtu..kami ber3 ni mcm2 bt spekulasi sdri..then baru egt owh part1 kot..yela isnin kan..pkaian formal..then gelak2..mcm nk pecah perut..nasib x pecah..bkn nk mgata tp xleh than la nk gelak..xkn mlm pn berformal kot sis n bro..hehe..tp xsalah pon..saje jaa bt modal gelak..jgn marah yer..ntah2 bkn junior td..kami main2 je tw..dun tke it so serious keh.. J..then dpt idea nk bt cntest sesame kami jaa..CONTEST- MENGIRA N TETAP MENGIRA!!! Hehe xleh tw bnda ape y kami kira tw..but it so interesting things dat we hve done tonight..really enjoy..yuhuu!! 1st kira y tuttttt…haaa teka2 sape pemenang?? Opss lupa nk gtw sape y bertnding tu..of coz la ak ngn mira..waahhh!!! :D..haa tka cepat..hehe opcos la ak wehh..menang majority tuuu..9-3..hahaha..then smbil2 tgh cntest tu,smpat ag kmi tmbh cntest lain td..tp lbh kurang jer…haa y ni memang TERBAIK..kata kuncinya, KUNCI!!! Sape bjak die blh grab ape bnda cntest kami ni,ak bg lollipop 1..best tu…hehe..but for mira n ada,u all xtermsuk k..jgn nk gatai2 nk  jwb..:P..n satu ag..KAIN PELIKAT..wahh sonok kn dgr..calang2 org tuh..hoho..then bila dh bosan giler2 kami pon jln lg jln lg..tp kali ni kami jln berdua jaa..ak n mira…ada?? Haa die bz skit..ade meeting td..but its ok..bila jln2,dlm mnda ni tertya2 la pasai apa la rmai sgt kt sni neh mlm ni neh..sume bersila lendik tuhh..laki pompuan sama rmai..siap ade tompok2 group..bt asgmnt ka bro?? hehe..rajin bebenor kamu2 yek…then baru t’igt..oo wi-fi..ptot la sume duk mgadap lappy kesygan blako..galek molek tuh…hehe..then jln ag..tgok jam dh lwt..so kami ber2 kmbali la ke oren..nk ambik pesanan td ar..perot dah berkeroncong sudaa..sume lgu dh dimainkn..nk lagu pa?? barat??timur?? selatan??utara?? haa sume ada..^_*..tp xpa..abaikan y tu..jnji dapat mkn..KENYANG PERUT SUKA HATI…sape stuju angkat kening mcm ak..^_^..
Ok sudaa2 la tuh..lwt mlm da ni..esk kelas weh..hehe..
Opss terlupa 1 ag..y ni agk memalukan..kami p beli air..then ada egt ak ado ag akt peti tu so die pkir ak akan ttp peti  tu laa kan..pdhal ak dh berpaling la..meaning ak xniat la nk bt “apa” kt peti  tu kan..haa jgn pkir bkn2 k..tp ade la sorang mamat ni..myb junior kot..die sound kami..nk tw ayt dia pa dia “hai pandai bukak xpandai ttup ka”..amboi..kami xsengaja la bro oii..msing2 slah phm..msing2 egt kau nk tutup ak nk tutp..last2 tggl gtu jaa..tp kan..ape salahnya tlgt ttp..agpon kau tu duk dpan peti ja pon..nk mabik straw jgk..atas peti ja pon..brani2 jaa nok sound org ea… bg jari tlnjuk bwu tw..tenyeh2..hehe jht la plak ak neh..tp kwn laki tu soud die balik oit brani2 ja sound org yer..ang tlg la ttpkan..apa laa..” haa tgok..kan bgus ja kwn laki tu..oit laki,tiru la kwn ang tu..pa laa..hehe(bt cute2 skit ^_& ..)
Otait2 sudaa k..tdo2..esk2 la plak..ulait papai sumer..jmpe lg en belog syg.. J..